Uppteckning nummer Lmv-M187a

Titel: "Tjyv å skälm" (sittlek med sång)

Meddelare: Änka Kajsa Margareta Vestin  År: 1916

Socken/stad: Vibyggerå  By/kvarter: Sörgällsta

De lekande sitter parvis runt väggarna av ett större rum. En är udda. Han går och tar sig en flicka (eller pojke) av en annan och sätter bredvid sig. Den som blev ensam, tar sig en ny på samma sätt. Under det de byter och går över golvet, sjunger de:

1. "Tjyv å skälm ska du få heta för du stal min lilla vän, men jag har den enda trösten, att jag får ann igen. Tror jag, trallan lej. Tror jag, trallan lej, Tror jag trallan lej, Tror jag för sant.

2. Vad skall den på balen göra, som alls ingen flicka har. Han skall sig en todde dricka eller röka en cegar, Tror jag etc".